ZwamBoon met spinazie, ui en champignons
Ingrediënten
2 plakken ZwamBoon van 200 g
Sambal naar keuze (wij namen Badjak)
400 g verse gewassen bladspinazie
250 g (kastanje)champignons
1 flinke ui
1 teen knoflook
Zout en peper
Olie om in te bakken

Bereiding
Bereiding
Bak de plakken ZwamBoon goudbruin in wat olie in de koekenpan of in een contact-grill.
Maak de ui schoon en snijd de ui in halve ringen. Plet de knoflook met de zijkant van een groot mes, verwijder het droge velletje en snijd de knoflook in kleine stukjes.
Borstel de champignons eventueel een beetje schoon, snijd ze doormidden of in kwarten en bak ze in een laagje olie naar keuze. Als ze rondom een beetje bruinig gekleurd zijn, mogen de ui en de knoflook erbij. Laat op een zacht vuurtje even een minuut of 3,4 bakken.
Smeer ondertussen de gebakken plakken ZwamBoon in met een laagje van de sambal die jij lekker vindt.
Voeg de gewassen spinazie toe aan de champignons, zet het vuur wat hoger en laat al roerend de spinazie slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Doe het spinazie-/champignonmengsel op de plak ZwamBoon en serveer.
Eet smakelijk!
Tip: een paar zoute pinda’s* zijn een lekkere aanvulling
*dit is een allergeen