ZwamBoon

ZwamBoon met zelfgemaakte appelcompote

Ingrediënten

  • 2 dl water
  • 1/2 citroen
  • 100 gram suiker (of de helft als je liever minder suiker gebruikt)
  • 6 stevige appels (bijvoorbeeld Elstar of Jonagold)
  • ongeveer 5 gram aardappelzetmeel
  • plakken ZwamBoon
  • olie om in te bakken
zwamboon met appelmoes

Bereiding

Het water breng je aan de kook met de citroenschil en het sap uit de citroen. Voeg de suiker toe en laat dit oplossen.

Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels nu één voor één in blokjes.

Als je een appel in blokjes hebt gesneden, doe je dit in de kokende siroop. Laat dit pocheren totdat het glazig is en haal het eruit.

Dit herhaal je met elke volgende appel.

Voeg als de laatste appelstukjes gepocheerd zijn, alles bij elkaar. Is het nog erg vochtig, dan kun je het binden met aardappelzetmeel, maar vaak is dat niet nodig.

Met stukjes schil, ziet deze appelcompote er leuk uit. Lijkt het je niet lekker, dan kun je de appels natuurlijk schillen.

Snijd de plak(ken) ZwamBoon in de gewenste stukjes en bak deze goudbruin (in de pan, contactgrill etc.). Doe er een schepje zelfgemaakte appelmoes op en…..

Eet smakelijk!

Benieuwd hoe jij ZwamBoon nog meer kan gebruiken in de keuken?