ZwamBoon

ZwamBoon Maaltijdplak met Salsa

Ingrediënten

Voor 2 personen heb je nodig:
2 ZwamBoon maaltijdplakken á 200 g
beetje olie
1 grote tomaat
klein rood uitje
knoflookteentje
(gefermenteerde) augurk
gefermenteerde ui (of fijngesneden zilveruitjes)
1 eetlepel olijfolie
sap van ½ limoen
zout & peper
peterselie

ZwamBoon maaltijdplak met salsa

Bereiding

  • Smeer de maaltijdplakken in met wat olie en bak ze in een contactgrill of pan. Een contactgrill werkt lekker snel, want dan heb je zowel onder- als bovenwarmte, maar een koekenpan voldoet ook prima.
  • Snijd de tomaat in stukken, verwijder het vruchtvlees en maak er reepjes van.
  • Snijd het rode uitje in halve ringen.
  • Snipper het teentje knoflook.
  • Snijd de augurk in kleine blokjes. Wij nemen een gefermenteerde, omdat daar zoveel goede bacteriën in zitten.
  • Vermeng de olijfolie met het limoensap en voeg wat peper en zout toe.
  • Doe alles bij elkaar in een schaal en hussel even door.

    Leg de plak op een mooi bord, schep er salsa op en garneer eventueel met wat (gedroogde) peterselie.

Eet smakelijk!

Benieuwd hoe jij ZwamBoon nog meer kan gebruiken in de keuken?