ZwamBoon

Zoete aardappel met prei en ZwamBoon Smokeys

Ingrediënten

4 flinke zoete aardappels
200 g ZwamBoon Smokeys
1 prei
1 flinke tomaat, in blokjes gesneden, zonder zaad en zaadlijsten
3 eetlepels (olijf)olie
Nootmuskaat, peper en zout naar smaak
4 takjes tijm

 

zoete aardappel met prei en zwamboon smokeys

Bereiding

Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de zoete aardappelen in een minuut of 10 gaar. Ze zijn gaar als je er met een vork makkelijk in kunt prikken. Stamp de zoete aardappelen. Zet opzij met de deksel op de pan.
Verhit de olie in een pan en voeg de ZwamBoon Smokeys toe. Bak ze even op half hoog vuur (4 á 5 minuten) tot ze mooi van kleur zijn.  Haal ze uit de pan.
Snijd de gewassen prei in halve ringen. Bak de preiringen in dezelfde pan een minuut of 7 tot ze glazig zijn. Voeg de tijmblaadjes toe en haal de pan van het vuur. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

Doe nu de prei en de tomaat bij de gestampte zoete aardappels en roer het even goed door. Voeg een deel van de ZwamBoon Smokeys toe en roer erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Verdeel de stamppot over twee borden en strooi de rest van de ZwamBoon Smokeys erover.

 

Eet smakelijk!

 

Benieuwd hoe jij ZwamBoon nog meer kan gebruiken in de keuken?