ZwamBoon

Sperziebonen schotel met ZwamBoon Smokeys

Ingrediënten

voor 4 personen:

  • 800-1000 g sperziebonen
  • 20 ml (olijf)olie
  • 1 ui
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • Verse oregano, tijm en rozemarijn naar smaak
  • 200 g ZwamBoon Smokeys
  • 100-150 g geraspte kaas*
  • 1 bekertje crème fraîche*
  • Zout en peper naar smaak

*dit bevat een allergeen

sperziebonen met zwamboon

Bereiding

Haal de bonen af en kook ze in water met een beetje zout in 10 à 12 minuten beetgaar. Snipper ondertussen de ui, plet de knoflook en snijd fijn (of pers het teentje uit). 
Verwarm de oven voor tot 200 graden (hetelucht) of 220 graden.
Doe wat olie in een pan en fruit de ui met de knoflook licht aan. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Snijd de verse kruiden in kleine stukjes. Gedroogde kruiden kunnen uiteraard ook. Doe de kruiden bij de gefruite ui en haal de pan van het vuur.
Roer met een vork de crème fraîche los. Voeg de kaas toe en meng dit door elkaar.
Doe de helft van de sperziebonen in een ovenschaal. Verspreid het ui-knoflook-kruiden-mengsel over de laag bonen.  Verdeel de ZwamBoon Smokeys hierover.
Schik de rest van de bonen hierop. Verdeel het kaas/roommengsel over de bovenkant.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 20 minuten is je sperziebonenschotel klaar.

Lekker met een stokbroodje, met aardappelpuree of gewoon zo. Je kunt dan overwegen wat meer sperziebonen te gebruiken.

Maak je de schotel een dag van tevoren klaar, reken dan op circa 45 minuten oventijd.

Eet smakelijk!

Benieuwd hoe jij ZwamBoon nog meer kan gebruiken in de keuken?