Vegan pompoensoep met ZwamBoon Smokeys
Ingrediënten
1 pakje ZwamBoon bakblokjes met Smokey-specerijenmix
Olie om in te bakken
1,5 l water
1 flespompoen (klein)
1 flinke appel, in stukjes
1 sinaasappel, het sap
2 winterwortels
2 tabletten groentebouillon
3 flinke tenen knoflook
2 cm verse gember
4 flinke (banaan)sjalotten
olijfolie

Bereiding
Maak de ZwamBoon Smokeys klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
De pompoen en de wortels mag je schillen, maar het is niet noodzakelijk. Snijd ze in stukjes. Verwijder de schil van de sjalotten, knoflook en gember . Snijd alle drie fijn.
Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit herin de sjalot, knoflook en gember zo’n 3 minuten op lage temperatuur. Doe de pompoen en de winterpeen erbij en laat dit een minuut of 5 meebakken op iets hogere temperatuur. Roer dit regelmatig.
Voeg nu het water, de bouillonblokjes, de gesneden appel en het sinaasappelsap toe en laat dit 20 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep voorzichtig met de staafmixer. Proef en voeg eventueel wat cayennepeper toe.
Doe de soep over in mooie kommen, giet er nog een mooie kringel olijfolie in en maak af met de ZwamBoon Smokeys.
Heerlijk met een lekker dikke plak (zelfgebakken) brood.
Heerlijk met de glutenvrije maisbroodjes.
Eet smakelijk!