ZwamBoon

Spruitjessoep met ZwamBoon Smokeys

Ingrediënten

1 pakje ZwamBoon bakblokjes met Smokey-specerijenmix
Olie om in te bakken
500 g spruitjes
1200 ml groentebouillon (tabletten)
1 flinke ui
3 cm gemberwortel
1 flinke teen knoflook
1 eetlepel kerrie
Zout en peper naar smaak
Olijfolie
Peterselie, 1 bosje
Olijfolie 100 ml

glutenvrije maisbroodjes

Bereiding

Maak de ZwamBoon Smokeys klaar volgens de gebruiksaanwijzing (zie het receptenboekje en de verpakking).
Was de spruiten en snijd grotere exemplaren doormidden.
Snipper de ui en fruit de stukjes in wat olijfolie. Plet de knoflook met de zijkant van je mes, verwijder het droge velletje en snipper de knoflook. Rasp de gember. Doe knoflook en gember bij de ui en fruit even mee. Voeg de kerrie toe en laat dit even meefruiten, zodat de aroma’s goed vrijkomen.
Maak de bouillon heet en voeg dit toe. Zorg dat alles samen aan de kook komt en voeg dan de spruitjes toe. Laat dit met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken.
Was en droog de peterselie en doe dit samen met de olijfolie in een hoge smalle kom, geschikt voor de staafmixer. Mix dit totdat het een mooi egaal groen prutje is. Duw dit door een zeef, zodat je een groene olie hebt. De restanten die in de zeef achterblijven, doe je bij de soep.
Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Doe de soep over in mooie kommen, kringel er met behulp van een lepeltje de peterselie-olie over en garneer met ZwamBoon Smokeys.

Heerlijk met de glutenvrije maisbroodjes.

Eet smakelijk!

Benieuwd hoe jij ZwamBoon nog meer kan gebruiken in de keuken?