ZwamBoon

Roze asperges met ZwamBoon

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges, geschild
  • 300 ml bietensap
  • 1 gekookte biet
  • 50 g Stilton*
  • 50 g walnoten*, gehakt
  • 1,5 el honing
  • 3 takjes verse tijm
  • 125 ml slagroom*
  • 1tl Worcestershiresauce*
  • Peper
  • Olijfolie
  • 1 plak ZwamBoon van 200 gram

*dit bevat een allergeen

asperges met zwamboon

Bereiding

Kook de asperges in het bietensap, zorg dat ze volledig onder het sap 15 minuten zachtjes koken.
Doe de walnoten en honing in een steelpannetje en verwarm dit. Laat het even licht karameliseren en spreid het daarna uit op bakpapier.
Snijd een Zwamboon plak in rechthoekjes en bak het aan beide kanten krokant in een pan met wat olijfolie.
Doe in een ander pannetje de slagroom, de Stilton en een takje tijm.  Laat de Stilton smelten door af en toe te roeren.  Zet daarna het vuur uit en haal het takje tijm eruit. Breng de saus op smaak met wat peper en evt. de worcestershiresauce. 
Snijd de gekookte biet in kleine blokjes.
Schenk in het midden van de borden de Stilton-saus en maak hier een mooie cirkel van. Leg de uitgelekte asperges in het midden en leg wat plakjes Zwamboon tegen de asperges aan. Strooi de bietjes en walnoot met honing over de asperges.  Garneer met een takje tijm.

Eet smakelijk!

Benieuwd hoe jij ZwamBoon nog meer kan gebruiken in de keuken?