Oosterse ZwamBoon met rijst en paksoi
Ingrediënten
- 400 g ZwamBoon
- 2 eetlepels sambal oelek
- 2 theelepels uipoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Evt. 1/2 theelepel trassi* (niet vegan)
- 1 theelepel laos of gemberpoeder
- 4 eetlepels ketjap manis*
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- Olie om in te bakken
- 300 g zilvervliesrijst
- 1 Paksoi
- 3 eetlepels Oystersaus* (niet vegan)
*dit bevat een allergeen

Bereiding
Bereiding
Snijd de ZwamBoon in blokjes of reepjes.
Meng de overige ingrediënten door elkaar en marineer de ZwamBoon hierin. Laat ongeveer een half uurtje intrekken.
Bak op een laag vuurtje de gemarineerde ZwamBoon een beetje knapperig. Zet het vuur niet te hoog, de ketjap en de suiker verbranden snel!
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Was de Paksoi en snijd dit in reepjes. Roerbak de witte stukken steel in een beetje olie. Na 2 minuten voeg je het groen toe. Laat nog 2 minuten op hoog vuur bakken. Voeg de oystersaus toe en roer even goed door. Haal van het vuur af.
Doe rijst op een bord of in een leuke kom, strooi de oosterse ZwamBoon erover en serveer met een flinke schep van de Paksoi.
Ook lekker met geroerbakte verse spinazie, of Atjar Tjampoer en kroepoek.
Eet smakelijk!