Hummus van ZwamBoon
Ingrediënten
- 1 plak ZwamBoon van 200 g
- 2 eetlepels mooie olijfolie
- 2 eetlepels Tahin* (sesampasta)
- 5 eetlepels water
- 30 g gedroogde tomaat
- 2 teentjes knoflook of 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel zout (naar smaak!)
- 1/2 theelepel gemalen peper
- Eventueel wat paprikapoeder
*dit is een allergeen

Bereiding
Zet de keukenmachine klaar.
Spoel de gedroogde tomaten even goed af, omdat daar veel zout op kan zitten. Bij gedroogde tomaten in olie hoeft dit niet.
Breek de ZwamBoon in stukken, snijd de tomaten in iets kleinere stukken en doe beide in de keukenmachine.
Voeg 3 eetlepels water en alle overige ingrediënten toe. Zet de keukenmachine aan en pureer alles tot een mooie, egale, smeuïge massa. Met het restant van het water (2 eetlepels of meer) kun je de hummus zo dik of dun maken als jij lekker vindt. Afhankelijk van het vochtgehalte van de tomaten kan het zijn dat je meer of minder water nodig hebt.
Als de hummus naar je zin is, doe je hem over in een mooi schaaltje. Het ziet er heel lekker uit als je er wat paprikapoeder over strooit. Maak af met een straaltje olijfolie eroverheen.
Eet smakelijk!