Geroerbakte courgettes met ZwamBoon en couscous
Ingrediënten
voor 4 personen
- 4 courgettes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- Paprikapoeder 1 theelepel
- Verse kruiden: tijm, oregano, rozemarijn etc.
- Peper en zout
- 200 g ZwamBoon
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl uipoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl bruine basterdsuiker
- Couscous

Bereiding
Snijd de courgettes in blokjes. Bij grotere exemplaren kun je de zaadlijsten verwijderen, kleintjes gebruik je helemaal.
Maak de couscous ondertussen volgens de gebruiksaanwijzing klaar.
Snipper de ui en de knoflook en bak dit in een beetje olie naar keuze glazig. Voeg de courgettes toe en bak even lekker mee.
Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en zorg dat dit even goed de bodem van de pan raakt, zodat het bakt. Dit ontzuurt de tomatenpuree en laat de aroma’s van het paprikapoeder vrijkomen.
Voeg naar smaak verse kruiden, peper en zout toe en laat dit met het deksel op de pan even 10 minuten op een laag vuur stoven.
Snijd ondertussen de ZwamBoon in blokjes of reepjes. Meng alle specerijen en de suiker door elkaar ‘hussel’ dit goed door de ZwamBoon. Verhit op halfhoog vuur een laagje olie. Bak de ZwamBoon voorzichtig in enkele minuten goudbruin. Pas op met te hoog vuur: suiker verbrandt erg snel!
Eet smakelijk!