Geroerbakte bleekselderij met ZwamBoon en rijst
Ingrediënten
- 300 g zilvervliesrijst
- 1 bleekselderij*
- 4 bosuitjes
- 1 flinke teen knoflook
- Verse gember (2 cm)
- 2 eetlepels oystersaus*
- Beetje olie om in te roerbakken
- Cayennepeper of chilivlokken
- Zout en peper naar smaak
- 400 g ZwamBoon
- Wat olie om in te bakken
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 eetlepels ketjap manis*
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
*dit bevat een allergeen

Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de ZwamBoon in reepjes of blokjes en bak ze op halfhoog vuur goudbruin. Zet het vuur uit. Roer de sambal, ketjap en suiker door elkaar en giet dit mengsel over de ZwamBoon. Even omscheppen zodat het goed verdeeld is. Zet opzij, dit mag afkoelen.
Verwijder de draden van de bleekselderijstelen en snijd ze in reepjes. Snijd de bosui in schuine reepjes (ook het groen). Rasp de gember en pers de knoflook en fruit dit even in wat olie. Doe de reepjes bleekselderij erbij, zet het vuur nu iets hoger en roerbak dit even lekker. Als alles een beetje gekleurd is, mag je de bosuitjes toevoegen. Doe de oystersaus erbij en roer alles even goed door elkaar.
Doe er naar smaak de cayennepeper, gewone peper en eventueel wat zout bij.
Serveer deze gerechtjes met de gekookte rijst. De ZwamBoon mag koud zijn.
Eet smakelijk!