Oosterse YOi reepjes
Ingrediënten
voor 1 maaltijd:
1 x YOi maaltijdbasis à 200 g
beetje olie naar keuze
1 witte ui
1 teen knoflook
1,5 eetlepel sambal oelek
1/2 theelepel laos of gember
3 eetlepels ketjap manis*
40 gram bruine basterdsuiker of palmsuiker
Als je dit eenmaal geproefd hebt, maak je de volgende keer minstens de dubbele hoeveelheid!
Lekker met (gefermenteerde) atjar tjampoer.
* dit bevat het allergeen soja. Kies eventueel voor een allergeenvrije variant

Bereiding
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Snijd de YOi maaltijdbasis in lange smalle reepjes (over de breedte in repen van 1/2 cm breed, deze weer in stukken van 2 cm).
Pureer de ui, samen met de knoflook, sambal, laos, ketjap en suiker. Zet dit even opzij.
Doe een laagje olie in een koekenpan en verwarm dit op vol vermogen tot het heet genoeg is (een reepje YOi begint te bruisen in de olie). Zet het vuur nu ietsje lager en voeg alle YOi reepjes toe. Als de reepjes rondom goudbruin gekleurd zijn, zet je het vuur helemaal laag en laat je het nog even rustig krokant bakken.
Voeg nu het specerijenmengsel toe en laat het nog heel even zacht doorwarmen. Suiker verbrandt op hoog vuur, dus rustig aan!
Laat de oosterse reepjes iets afkoelen en proef of je er nog wat zout op wilt doen.
Heerlijk bij rijstgerechten of als snack.
Eet smakelijk!