ZwamBoon

Maaltijdbasis met ananas/limoenjam

Ingrediënten

Dit is een nagerecht of een gezond zoet tussendoortje.

Eerst maak je de halfzoete jam van:
1 rijpe ananas
350 gram geleisuiker speciaal (Van Gilse)
2 limoenen
3 (jam)potjes die brandschoon zijn (vaatwasser 65 graden is oké)

1 YOi maaltijdbasis van 200 gram

olie naar keuze om in te bakken of mee in te kwasten

Bereiding

Ananas/limoenjam, dat zie je niet in de supermarkt! Deze halfzoete jam (voor ons hoeft het niet zo heel zoet) smaakt alsof je verse ananas eet.

Verwijder de groene kroon en de schil van de ananas. Snijd de ananas nu in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern tot waar het zachte vruchtvlees begint.
Snijd de kwarten nu in plakken, dan in repen en dan in blokjes. Niet te groot, ze moeten niet van je YOi vallen. Roer de geleisuiker erdoor. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Voeg dit toe aan het ananas/geleisuiker mengsel.

Laat dit minimaal een uur staan. De suiker maakt het mengsel ‘vloeibaar met stukjes’.

Breng dit al roerend op hoog vuur aan de kook en laat het 5 minuten flink koken. Doe een druppel op een ijskoud schoteltje om te kijken of de jam dik genoeg is. Blijft die druppel stevig, dan kun je de jam overgieten in (3) brandschone potjes. Draai de deksels erop en laat afkoelen. De deksels zullen vacuüm trekken waardoor de jam houdbaar wordt.

Snijd de YOi maaltijdbasis in stukken en bak deze in een laagje olie in de pan, of bestrijk de YOi met olie en grill het in een contactgrill, broodrooster of iets dergelijks. Doe er een schepje ananas-/limoenjam op en smullen maar…

Eet smakelijk!

Benieuwd hoe jij ZwamBoon nog meer kan gebruiken in de keuken?