Sajoer YOi, vegan oosters groentegerecht
Ingrediënten
2 plakken YOi maaltijdbasis
(zonnebloem)olie om te bakken
200 g sperziebonen
1 rode paprika
150 g taugé
1 ui
3 teentjes knoflook
1/2 rode peper
2 dl kokosmelk of santen
1 tl laos (laos is te koop in supermarkt en toko)
1 tl gemberpoeder (djahé)
1 el bruine suiker (basterd of palmsuiker)
50 ml azijn
4 el ketjap manis*
300 g zilvervliesrijst
*dit bevat allergeen

Bereiding
Dit is een (h)eerlijk gerecht dat snel op tafel staat. Sajoer is een nat groentegerecht
Kook jouw rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de plakken YOi maaltijdbasis in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak deze goudbruin in een pan met een flinke laag olie.
Haal de blokjes eruit en zet opzij.
Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar.
Snijd de ui en de knoflook. Fruit dit aan in een scheutje olie. Voeg laos, gemberpoeder en bruine suiker toe en bak dit kort even aan. Pas op: suiker verbrandt snel! Snijd ondertussen de rode peper in dunne ringetjes.
Voeg toe aan de uien: azijn, ketjap en rode peper. Doe de kokosmelk erbij en warm dit even door. Zet opzij.
Snijd de paprika en voeg deze toe aan de pan met gekookte sperzieboontjes. Voeg de blokjes YOi toe, samen met het warme sausje. Roer dit even goed door, proef en voeg eventueel wat zout toe.
Als laatste de taugé erdoor scheppen en jouw Sajoer YOi is klaar om gegeten te worden.
TIP: Wist je dat je taugé heel makkelijk kunt fermenteren. Dan blijft het maanden houdbaar.
Eet smakelijk!