Andijviestamppot met uitgebakken ZwamBoon
Ingrediënten
voor 4 personen:
- ± 800 kruimige aardappels
- ± 700 g andijvie
- 2 tomaten
- Zout en peper
- Roomboter voor de niet-veganisten of olijfolie
- 200 ZwamBoon Smokeys of:
200 g ZwamBoon
1/4 tl cayennepeper
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl uipoeder
1/2 tl knoflookpoeder
1 tl bruine basterdsuiker - Olie om in te bakken

Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze met een beetje zout in 20 minuten gaar.
Snijd ondertussen de ZwamBoon in blokjes of reepjes of open het pakje ZwamBoon Smokeys. Meng alle specerijen en de suiker door elkaar ‘hussel’ dit goed door de ZwamBoon.
Verhit op halfhoog vuur een laagje olie. Bak de ZwamBoon voorzichtig in enkele minuten goudbruin. Pas op met te hoog vuur: suiker verbrandt erg snel!
Was de andijvie en snijdt het in dunne reepjes. Was de tomaten, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de tomaat in kleine blokjes.
Stamp de gare aardappels fijn. Voeg de fijngesneden andijvie en de tomaatblokjes toe. Roer dit goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en laat dit op een laag vuurtje enkele minuten doorwarmen. De andijvie mag nog een beetje knapperig blijven. Proef en voeg eventueel zout en peper toe. Uit de andijvie komt nog flink wat vocht. Vaak is het hiermee voldoende smeuïg. Met een scheutje water, een klontje roomboter of wat olijfolie kun je het nog wat smeuïger maken.
Verdeel de stamppot over vier borden en strooi de ‘uitgebakken ZwamBoon’ hierover.
Eet smakelijk!