ZwamBoon is allergeenvrij.

Er zijn 14 veel voorkomende allergenen:

Gluten
Schaaldieren
Eieren
Vis
Pinda
Soja
Melk
Noten
Selderij
Mosterd
Sesamzaad
Zwaveldioxide en sulfiet
Lupine
Weekdieren

Geen van deze allergenen zitten in ZwamBoon.

 

ZwamBoon als alternatief voor broodproducten

Je kunt ZwamBoon gebruiken in plaats van granenproducten. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van boterhammen, crackers, toastjes of croutons. ZwamBoon combineert zowel met zoete als met hartige smaken. Het is van nature glutenvrij. Er zitten wel granen in: rijst. Maar rijst bevat geen gluten.

Gluten zijn een onderdeel van een eiwit in granen. Tarwe, rogge, gerst en spelt zijn de bekendste granen die gluten bevatten. Dat lijkt niet veel, maar deze granen zitten verstopt in bijna alles in de supermarkt. Als je niet tegen gluten kunt, moet je dus heel goed opletten. Kijk altijd goed op de etiketten, want zelfs in worst kan gluten zitten.

Dankzij gluten is het mogelijk om van granen mooi luchtige producten te maken. De gluten vormen bij bewerking een soort lijm. Hierdoor ontstaat een elastisch deeg. Kleine luchtbelletjes blijven hierin vastzitten. Hierdoor rijst het product en krijg je een luchtig resultaat.

Rijst, boekweit, haver en maïs zijn voorbeelden van granen die geen gluten bevatten. Het zijn heerlijke granen, maar het is lastig om hier een luchtig brood van te bakken.

Glutenvrij ontbijt, lunch of diner

ZwamBoon kun je rechtstreeks vanuit de vriezer even opbakken in een pan, oven of broodrooster. Je ontbijt, lunch of avondeten is lekker snel klaar en (h)eerlijk glutenvrij!

Superfood van Hollandse bodem

©ZwamBoon B.V. ◊ KvK: 75430029 ◊ BTW: NL860280226B01 ◊ Algemene voorwaarden ◊ Cookie beleid ◊ Contact