Hartige ZwamBoontaart

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 kg gram uien
  • 2 eetlepels olie naar keuze
  • 100 gram gedroogde tomaten
  • +/- 400 gram ZwamBoon voor de bodem,
  • +/- 200 gram ZwamBoon voor de topping
  • Sesamolie om in te smeren
  • Olie (1,5 dl) naar keuze om ZwamBoon stukjes in te wokken
  • 3 eetlepels chilisaus, beetje water
  • 2 eieren
  • ½ theelepeltje Miso of wat peper en zout
Bereidingswijze
  1. Pel de uien, snijd ze in ringen en bak ze in olie naar keuze. Bak de uien op een zacht vuur totdat ze bruin kleuren, zacht zijn en zoetig smaken (dit duurt ongeveer 45 minuten). Gedurende deze tijd kun je de volgende dingen doen:
  2. Was de gedroogde tomaten en snijd ze in kleine reepjes en voeg ze toe aan de uien. Laat ze gewoon even meebakken.
  3. Snijd de ZwamBoon voor de topping in smalle reepjes, laat de olie op temperatuur komen in de wok en frituur hierin de reepjes, totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Doe in een koekenpannetje de chilisaus met een scheut water en warm dit op. Let op dat je het gas niet te hoog zet, want het verbrandt snel! Doe de gewokte reepjes erbij en roer goed door. Blijf erbij en blijf een beetje roeren, totdat de saus goed vermengd is met de reepjes en het water is verdampt. Zet de reepjes weg tot gebruik.
  4. De ZwamBoon voor de bodem snijd je in plakken van ongeveer 3/4 cm. Dan kwast je ze in met sesamolie en rooster je ze even tussen de contactgrill of in de oven. Verdeel de plakken dan over de bodem van je bakblik van maximaal 24 cm (sommige stukken een beetje op maat snijden). Strooi er een heel klein beetje (zee)zout op.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Als het ui-/tomaatmengsel klaar is, verdeel je dit over de taartbodem van ZwamBoon.
  7. Klop 2 eieren los met een half theelepeltje Miso en schenk dit mengsel over het ui-/tomaatmengsel.
  8. Zet de ZwamBoontaart ongeveer 10 minuten in de oven. Als het ei goed is gestold, mag de taart eruit.
  9. Verdeel de ZwamBoon reepjes over de taart en serveer de taart warm of laat afkoelen en serveer hem koud.
Hartige ZwamBoon cupcakes
Bodem van ZwamBoon voor hartige cupcakes
Superfood van Hollandse bodem

©ZwamBoon B.V. ◊ KvK: 75430029 ◊ BTW: NL860280226B01 ◊ Algemene voorwaarden ◊ Cookie beleid ◊ Contact