ZwamBoon

Wat is ZwamBoon?

Wat is ZwamBoon?

ZwamBoon is een 100% plantaardige en allergeenvrije vleesopvolger. Het bestaat uit peulvruchten en zilvervliesrijst die zijn gefermenteerd tot een stevig product met een “bite” dat romig en nootachtig smaakt. Een eiwitrijk product met alle essentiële aminozuren.

Wat betekent ZwamBoon?

De naam ZwamBoon is een combinatie van de woorden Zwam (Zwam is een schimmel) en Boon staat voor de peulvruchten die we gebruiken. We fermenteren deze peulvruchten dus met een schimmel. Deze schimmel maak wat goed is in peulvruchten beter en haalt de negatieve eigenschappen weg.

Belangrijkste kenmerken

Gemaakt met biologische grondstoffen. Alles is 100% plantaardig en daarom geschikt voor vegetariërs en veganisten.

ZwamBoon bevat geen van de 14 allergenen zoals wettelijk beschreven. Hierdoor is ZwamBoon een veilig voedingsmiddel voor iedereen.

Door de fermentatie worden de aanwezige eiwitten omgezet in peptiden en polipeptiden en worden daardoor makkelijk door de dunne darm opgenomen. De eiwitten zijn dus volledig opneembaar.

Peulvruchten zijn een uitstekende bron van voedingsvezels. Deze vezels zijn onontbeerlijk voor een gezond darm-microbioom (darmflora)

Door de natuurlijke bewerking door fermentatie blijven alle, in de peulvruchten en zilvervliesrijst aanwezige vitaminen en mineralen behouden. 

Peulvruchten hebben een laag calorische waarde. Dat wil zeggen dat je er gewoon van kunt eten en door de hoge verzadigingswaarde niet met honger rondloopt. Dit is namelijk de belangrijkste reden voor mensen om snoep en snacks te gaan eten.

Door de fermentatie zijn de complexe voedingsstoffen in de peulvruchten al “opgeknipt”. Hierdoor kunnen de voedingsstoffen eenvoudig verder verteerd worden en worden opgenomen door het lichaam.

We maken ZwamBoon in onze “ZwamBoon Fabriek” in Apeldoorn. We maken ook gebruik van zo duurzaam mogelijke ingrediënten.

 

ZwamBoon naturel pakket

Geen vleesvervanger, maar vleesopvolger

ZwamBoon onderscheidt zich van veel vleesvervangers die in supermarkt liggen, en bepaald niet duurzaam en gezond zijn.
Om de aarde gezond te houden is het nodig om duurzame en gezonde ‘vleesopvolgers’ te gaan eten.

Geïnteresseerd in onze producten?

ZwamBoon levert zowel aan particulieren als horecagelegenheden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op de bestelpagina.