Bereiding en recepten
Algemene bereidingswijze van ZwamBoon
De bereidingswijze van ZwamBoon is heel eenvoudig, maak hieronder je keuze:
Zelf een originele manier gevonden om Zwamboon te bereiden?
Zelf een originele manier gevonden om Zwamboon te bereiden? Laat het ons weten via Facebook.
ZwamBoon in plakjes of blokjes snijden, met olie insprayen of kwasten en dan in de contactgrill bakken totdat de plakjes ZwamBoon goudbruin zijn. (± 6 min.)
ZwamBoon in plakjes of blokjes snijden, met olie insprayen of kwasten (of je doet wat olie in de pan) en dan de ZwamBoon in de koekenpan goudbruin bakken aan beide kanten. (± 4 min. per kant)
ZwamBoon in plakjes of blokjes snijden en 3 minuten frituren op 170° C in de voorverwarmde frituurpan. Na het frituren uit laten lekken op bijvoorbeeld keukenpapier.
ZwamBoon in plakjes of blokjes snijden en insprayen met olie. Air-fryen tot de ZwamBoon plakjes goudbruin zijn.
In soepen en sausen kan ZwamBoon gewoon worden meegekookt. Vooraf snijd je de ZwamBoon dan in de gewenste vorm, bijvoorbeeld kleine blokjes. Laat de ZwamBoon in ieder geval 2 minuutjes koken.
ZwamBoon is neutraal van smaak en leent zich uitstekend om te marineren. Dit kan zowel vóór als na de basisbereiding (het bakken) worden gedaan. In de rubriek ‘recepten’ vind je meerdere marinades en bereidingswijzes.
