Arja & Bert, al jaren bezig met gezonde en lekkere voeding.  Met ons product ZwamBoon willen wij wat terug doen voor moeder aarde.

ZwamBoon is een product dat de aarde (én haar bewoners!) gezonder maakt. Het eten van ZwamBoon kan vlees vervangen, waardoor er minder dieren nodig zijn. Dit heeft een gigantisch positief effect op de milieuvervuilende processen. Door ZwamBoon te eten in plaats van broodproducten is minder vervuilende tarweteelt nodig.

Het verbouwen van de bruine bonen die gebruikt worden voor ZwamBoon is goed voor de grond. Bruine bonen behoren tot de Vlinderbloemigen. Ze halen hun meststof (stikstof) uit de lucht, waardoor veel minder bemesting van de grond nodig is, en de wortels van de planten maken de grond prachtig rul. Bovendien voeden de bonenplanten de grond als ze na de oogst op het land blijven liggen.

De naam ZwamBoon is een combinatie van Boon het hoofdbestanddeel van ZwamBoon en Zwam. Zwam kent u natuurlijk van de paddenstoel en een paddenstoel is een schimmel. En die schimmel gebruiken wij om de bruine bonen te fermenteren tot het prachtig product: ZwamBoon.

Daarnaast kunnen wij ook éindeloos over bonen zwammen!  😀

Superfood van Hollandse bodem

©ZwamBoon B.V. ◊ KvK: 75430029 ◊ BTW: NL860280226B01 ◊ Algemene voorwaarden ◊ Cookie beleid ◊ Contact