ZwamBoon

De missie van ZwamBoon

De missie van ZwamBoon

Produceren van 100% plantaardige, allergeenvrije en duurzame voedingsmiddelen, om zowel de mensen als de aarde gezonder te maken.

Want...

De manier waarop we op dit moment de wereld voeden is niet langer vol te houden. De mensen eten veel slecht voedsel en de aarde zucht onder de enorme belasting, raakt uitgeput en zwaar vervuild.

ZwamBoon is geen vleesvervanger, maar vleesopvolger.

Wij denken dat we ‘vleesopvolgers‘ moeten gaan eten. Met opzet noemen we het geen vleesvervangers, want de vleesvervangers die op de markt zijn, zijn bepaald niet duurzaam en gezond. Een kritisch etikettenlezer zal het met ons eens zijn.

Waarom is ZwamBoon wel duurzaam en gezond?

Dierlijke eiwitten versus plantaardige eiwitten

Vaak wordt gedacht dat we onze eiwitten (proteïnen) uit vlees moeten halen. Dat is een fabeltje. De mens is prima in staat om eiwitten uit plantaardige voeding te halen. Sterker nog: zo is de mens gemaakt. Koeien, varkens en kippen halen hun eiwitten uit planten en zijn eigenlijk een soort tussenstation voor eiwitten. Mensen zijn toegerust om planten te eten en daar de eiwitten uit te halen. Aan ons gebit is dat nog goed te zien. Ons lijf is bedoeld om eiwitten uit planten te halen, niet uit de dieren die planten gegeten hebben. ZwamBoon producten zitten boordevol plantaardige eiwitten en als je die eet, heb je geen vlees meer nodig. Naast goed opneembare eiwitten bevat ZwamBoon ook licht verteerbare koolhydraten. Dit ene product bevat alles wat in vlees én aardappelen, pasta en brood zit.

Wil je meer weten over de impact van dierlijke en plantaardige eiwitten op jouw lichaam? Dan adviseren we de documentairefilm ‘the Game Changers’

Duurzame verbouwing

Door plantaardige eiwitten te eten, is er minder veeteelt nodig. Minder veeteelt betekent minder uitstoot van stikstof, minder productie van veevoer en minder gesleep met dieren over de wereld.

ZwamBoon wordt gemaakt van peulvruchten die in de omgeving verbouwd worden. Het verbouwen van peulvruchten is goed voor de grond en voor de samenstelling van de lucht. Peulvruchten behoren tot de Vlinderbloemigen. Ze hoeven nauwelijks bemest te worden (hoera: minder stikstof!), want ze halen stikstof uit de lucht (hoera: nóg minder stikstof!).

De wortels van de planten gaan diep de grond in en maken de grond prachtig rul. Na het oogsten van de droge peulvruchten blijven de restanten van de plant op het land liggen. Dit is een perfecte bemesting van de grond.