Kinderen vinden ZwamBoon ‘gewoon lekker’

Kinderen vinden ‘gezond’ absoluut ondergeschikt aan ‘lekker’. En als ze het niet lekker vinden…

Het valt niet altijd mee om iets te vinden dat lekker én gezond is. Tijdens onze demonstraties met ZwamBoon hebben wij gemerkt dat kinderen er dol op zijn. Een plakje ZwamBoon met wat appelstroop en een plakje banaan eten ze op alsof het een gebakje is. Maar ook een plakje ZwamBoon met ‘tevredenheid’ (zonder beleg) gaat erin als koek.

Op deze manier zet je kinderen peulvruchten voor, die ze met plezier oppeuzelen.

Volgens het Voedingscentrum mogen peulvruchten vanaf zes maanden al op het menu staan.

Tarweproducten

We eten met zijn allen erg veel tarweproducten. Het gaat niet alleen om de overbekende boterham. De plaats van aardappelen, groente en vlees wordt al heel vaak ingenomen door pasta’s. En die zijn gemaakt van tarwe. In heel veel producten zit tarwe verstopt. Bijna 70% van alle producten bevat wel een tarwe- of graanproduct. Ook producten waarvan je dat absoluut niet zou verwachten, zoals vleeswaren en hartige sauzen.

Glutenintolerantie

Steeds meer mensen reageren niet goed op al die graanproducten. Daarvoor zijn de gluten in granen verantwoordelijk. In extreme gevallen spreken we dan van Coeliakie. Glutenintolerantie is een mildere variant, waarbij mensen op zoek gaan naar voeding zonder gluten.   Daarom zochten wij naar een alternatief.

 

Peulvruchten zijn erg gezond

Bonen, en peulvruchten in het algemeen, zijn bewezen erg gezond. Ook voor kinderen. Dat is de reden dat ZwamBoon zo’n geweldige aanvulling is op het normale voedingspatroon.

We hebben vanuit heel veel verschillende kanten erg positieve reacties gekregen. Kinderen eten ZwamBoon graag. Dat is bij gewone peulvruchten vaak anders! Als je gaat kijken wanneer je ZwamBoon aan een kind kunt voorzetten, dan blijkt dat dat gedurende de gehele dag kan. Als ontbijt, lunch, warme maaltijd en tussendoortje.

In het gratis receptenboekje staan al veel ideeën om ZwamBoon te bereiden of op te dienen. Wat wij zelf graag doen, is een bakje met gebakken ZwamBoon-schijfjes in de koelkast zetten, en als er dan trek is kan dat koud, met een beetje mosterd, tomatenketchup of naturel gegeten worden.

De twee favorieten bij kinderen zijn ZwamBoon met appelmoes en ZwamBoon met appelstroop en banaan.

Zorg dus voor voldoende afwisseling in de voeding van uw kind. Het is niet alleen veel gezonder, maar ook veel lekkerder. Bijkomend voordeel is dat ze er later ook veel aan hebben dat ze veel verschillende soorten eten lusten! 🙂

Eet smakelijk!

www.zwamboon.nl

v

Superfood van Hollandse bodem

©ZwamBoon B.V. ◊ KvK: 75430029 ◊ BTW: NL860280226B01 ◊ Algemene voorwaarden ◊ Cookie beleid ◊ Contact