Kinderen en voeding

Kinderen en voeding is altijd een zeer interessant thema. Je ziet dat veel (jonge) ouders zich bezorgd maken over de voeding van hun kind. Soms is dat ook terecht. Op de website van het Voedingscentrum staan tal van veelgestelde vragen. Vaak bestaan traktaties nog ‘gewoon’ uit snoep of anders koek. En dat is natuurlijk niet zo heel gezond. Daarom zijn alternatieven heel fijn! Het kan voor de meesten geen kwaad om af en toe te snoepen. We doen het alleen te vaak en te veel.

Tarweproducten

Wat je ook veel ziet is dat er erg veel tarweproducten worden gegeten. Kijk maar eens rond in een willekeurige supermarkt. In bijna 70% van alle producten zit een graanproduct. Nou is graan op zich een prima voedingsmiddel, maar we eten het gewoon te veel. Als ik om me heen kijk en zie hoeveel kinderen er een glutenallergie hebben, dan is dat zorgelijk. Daarom zochten wij naar een alternatief.

Ook diabetici moeten oppassen met tarweproducten. Het lichaam behandelt geraffineerd meel namelijk net zoals suiker. Dus is het goed om eens te kijken naar wat alternatieven.

Peulvruchten zijn erg gezond

Bonen, en peulvruchten in het algemeen, zijn bewezen erg gezond. Ook voor kinderen. Dat is de reden dat ZwamBoon zo’n geweldige aanvulling is op het normale voedingspatroon.

We hebben vanuit heel veel verschillende kanten erg positieve reacties gekregen. Kinderen eten ZwamBoon graag. Dat is bij gewone peulvruchten vaak anders! Als je gaat kijken wanneer je ZwamBoon aan een kind kunt voorzetten, dan blijkt dat dat gedurende de gehele dag kan. Als ontbijt, lunch, warme maaltijd en tussendoortje.

In het gratis receptenboekje staan al veel ideeën om ZwamBoon te bereiden of op te dienen. Wat wij zelf graag doen, is een bakje met gebakken ZwamBoon-schijfjes in de koelkast zetten, en als er dan trek is kan dat koud, met een beetje mosterd, tomatenketchup of naturel gegeten worden.

De twee favorieten bij kinderen zijn ZwamBoon met appelmoes en ZwamBoon met appelstroop en banaan.

Zorg dus voor voldoende afwisseling in de voeding van uw kind. Het is niet alleen veel gezonder, maar ook veel lekkerder. Bijkomend voordeel is dat ze er later ook veel aan hebben dat ze veel verschillende soorten eten lusten! 🙂

Eet smakelijk!

www.zwamboon.nl

ZwamBoon kruidenkaas tomaat basilicum
Kruidenkaas & tomaat
ZwamBoon mosterd Amsterdams ui
Mosterd & A'damse ui
ZwamBoon tomaten-/appelchutney
Tomaten/appel chutney
ZwamBoon spinaziepesto
Spinazie pesto
ZwamBoon geitenkaas walnoot honing
Geitenkaas, walnoot & honing
ZwamBoon mangochutney
Mango chutney
Superfood van Hollandse bodem

©ZwamBoon B.V. ◊ KvK: 75430029 ◊ BTW: NL860280226B01 ◊ Algemene voorwaarden ◊ Cookie beleid ◊ Contact