Eindelijk, na maanden van testen, uitproberen, proeven bijstellen en soms frustratie, is het nu zover. We zijn gestart met ZwamBoon!

ZwamBoon logo

Nicky heeft, als grafisch ontwerper logos, achtergronden, kleurstellingen, schriftsoorten, etc. helemaal uitgewerkt dus het kan beginnen.

Na alle tests hebben we besloten om te starten met een ZwamBoon combinatie van 90% bruine bonen en 10% zilvervliesrijst. Enerzijds omdat dit een mooie consistentie en smaak geeft, anderzijds omdat de combinatie van eiwitten elkaar aanvult. We gaan in de (nabije) toekomst wel weer variaties maken van combinaties van peulvruchten. Dat is leuk omdat het er steeds weer anders uit ziet, maar ook de smaakvariaties zijn erg lekker.

Met de vorm(en) van ZwamBoon hebben we ook veel geëxperimenteerd. Op dit moment leveren we 3 basisvormen: kleine rondjes ±5 cm, schijven ± 10 cm en plakken. Te gebruiken bij ontbijt, lunch, diner en als tussendoortje. Allemaal te vinden bij ‘Prijzen’.

ZwamBoon rondjes 5
ZwamBoon rondjes 10
ZwamBoon plak(jes)

Als lekker smeerseltje heeft Arja inmiddels 2 heerlijke chutneys gemaakt. Mango chutney en tomaat/appel chutney. Deze chutneys zijn een uitstekende combinatie met ZwamBoon (wat niet :)) en smaken erg fris. Ook hier zijn nog een aantal andere chutneys in de maak. We houden je op de hoogte.

ZwamBoon rondje klein met tomaat/appel chutney
ZwamBoon rondje klein met mango chutney

De verkoop start rond 1 september en gezien de reacties die we hebben gehad van alle testers denk ik dat we meteen onze handen vol hebben met de productie.

Tot de volgende keer!

www.zwamboon.nl

Superfood van Hollandse bodem

©ZwamBoon B.V. ◊ KvK: 75430029 ◊ BTW: NL860280226B01 ◊ Algemene voorwaarden ◊ Cookie beleid ◊ Contact